Джин фумігант – діюча речовина:фосфід алюмінію, 560 г/кг
Призначення: Знищення шкідників запасів у різні фази розвитку за допомогою методу фумігації. Переваги:
• Ефективний проти всіх видів шкідників (у тому числі карантинних).
• Надзвичайно простий у використанні.
• Швидка дія на шкідників у всіх фазах розвитку, а також гризунів.
• Забезпечує 100% знищення у найкоротші строки.
• Придатний для знезараження приміщень будь-якого типу.
• Застосовується для обробки продовольчого, фуражного, насіннєвого зерна як насипом, так і затареного в мішки.
• Низька норма витрати.
• Не впливає на схожість і якісні показники зерна і продуктів.
Механізм дії:
Діюча речовина ДЖИНУ, фосфід алюмінію, під час контакту з атмосферним повітрям розкладається на фосфористий водень (РН3), вуглекислий газ (СО2) з виділенням аміаку (NH3). Швидкість проходження реакції залежить від наявності вологи в повітрі і його температури. При вологості повітря 60% і температурі +20°C – 50% газу виділяється протягом 24 годин. Максимальний ефект від фумігації досягається через 60–72 години.
Газ фосфін порушує процеси метаболізму і блокує надходження кисню до організму, викликаючи параліч нервової системи і повну загибель шкідників.
Властивості:
ДЖИН забезпечує швидку дію на шкідників, яка залежить від концентрації газу фосфіну в повітрі. Повна загибель наступає при досягненні концентрації газу на час експозиції не менше 7 г/год/м3 – відкрита форма шкодо-чинності і 25 г/год/м3 – прихована форма зараження.
Загальні рекомендації:
Препарат можна розкладати як вручну, так і за допомогою дозаторів таблеток. У зерно, що зберігається насипом, таблетки вносяться спеціальним зондом.
Невеликі партії зерна й інших продуктів при висоті бурта до 2,5 м накривають плівкою, яку закріплюють на каркасі висотою 50 см, щоб між зерном і плівкою залишався вільний доступ повітря.
Не застосовувати сумісно з іншими препаратами та відразу після обробки приміщень засобами з використанням великої кількості рідини. Прямий контакт препарату ДЖИН з великою кількістю води викликає самозаймання.